Daan is drie jaar, dertig jaar, vijf jaar, acht jaar en 12 jaar. Allemaal tegelijkertijd. 

Daan woont in een gewoon dorp. In een gewoon huis met een vader en een moeder. Ze zit gewoon op school, gewoon op muziekles en gewoon op gym. En haar allerliefste bezigheid is met haar fantasie mooie dingen maken; muziek, tekeningen of verhalen.

Maar er gebeuren dingen, die niet te verklaren zijn.  Zo voelt ze van alles wat ze niet wil voelen, heel raar, maar die gevoelens komen soms zomaar uit de lucht vallen. Alsof een buitenaards wezen haar injecteert met angst, woede, of heimwee. En de tijd.. die gaat te snel voorbij. Sterker nog: hij verdwijnt de hele tijd. 

Daan is vastbesloten om de mysteries op te lossen. Tijdens de voorstelling vallen er steeds meer kwartjes en komt de kijker te weten wat er niet klopt. Maar vooral ook, hoe ze het allemaal zo kundig voor zichzelf verborgen heeft weten te houden. Dat wat in eerste plaats nodig was om te overleven, gaat haar juist later, als alles wel veilig is, enorm in de weg zitten. 

Nachtuilen slapen niet is een schoolvoorstelling voor kinderen van 12 jaar, en een voorstelling voor volwassenen. De voorstelling werkt rondom het thema kindermisbruik en verwaarlozing, waarin met name wordt ingezoomd op de ervaring van het kind zelf. Verder komt ook aan bod hoe muziek, beeld en taal, juist een enorme bijdrage kan zijn om een moeilijk verhaal vorm te geven en te kunnen delen. 

Duur: 50 minuten
Met live muziek, beeldende kunst en spel