Daan is dertig jaar, zes jaar, tien jaar, en vijftien jaar. Allemaal tegelijkertijd. 

Daan woont in een gewoon dorp. In een gewoon huis met een vader en een moeder. Ze zit gewoon op school, gewoon op muziekles en gewoon op gym. En haar allerliefste bezigheid is met haar fantasie mooie dingen maken; muziek, tekeningen of verhalen.

Maar, er gebeuren allerlei dingen die ze niet kan verklaren.  Zo voelt ze van alles wat ze niet wil voelen, heel raar, maar die gevoelens komen soms zomaar uit de lucht vallen. Alsof iemand anders haar lijf binnenkomt en de regie overneemt. En er gebeuren dingen waarvan ze de schuld krijgt, waar ze niets mee te maken heeft.  En slapen… dat lukt haar dus nooit, want in de nacht hoort ze allerlei stemmen die ze maar niet stil kan krijgen. 

Pas als ze echt durft te luisteren naar wat ze eigenlijk hoort in de nacht, komt ze erachter waarom ze maar niet slaapt en waarom er zoveel onverklaarbare dingen gebeuren. 

Nachtuil is een schoolvoorstelling voor kinderen vanaf 10 jaar. In de voorstelling komt het thema seksueel misbruik en verwaarlozing aan bod en is daarom niet geschikt voor jongere kinderen. 

Duur: 50 minuten
Accordeon, schilderijen en Daan: Erica Roozendaal
Regie: Jan Stroeve
Script: Erica Roozendaal, met begeleiding van Master Your Story en Jan Stroeve

info @ericaroozendaal.nl
Subscribe to my newsletter over here.